Користувачів автомобілів на іноземній реєстрації чекають нові побори

Користувачів автомобілів на іноземній реєстрації чекають нові побори

У Європі назріває нова схема, за якою за вивезені в Україну автомобілі доведеться платити подвійну ціну.

Винахідливі європейські компанії починають скуповувати фірми, на які оформлено автомобілі, продані українцям. У перспективі вони спокійно можуть зажадати повернути машини в країну, оголосивши їх у розшук, передає AutoNews.

"У Європі з'явилися якісь нові фірми, які хочуть задешево скуповувати фірми, на які "бляхи" завозилися в Україну. Купивши таку фірму, вони отримують усі зареєстровані на неї автомобілі. Після чого вони можуть заявити українському господарю "бляхи": "Віддавай машину і плати гроші, або ми оголосимо автомобіль в розшук". Така схема вже діяла кілька років тому. Тоді мова йшла про суми в 2-5 тис євро. І ось я почув, що грунт під неї почали промацувати знову", - повідомляє автоексперт Сергій Креймер.

На його думку, нові власники можуть бути досить заможними і скуповувати компанії, на які оформлено понад 300 тисяч автомобілів. Він зазначає, що все, що відбувається, перебуває в законному руслі і фірма цілком має право відкликати у нових власників автомобілі.

Їх не можна звинуватити в шахрайстві, оскільки придбання фірм цілком законно. Власність придбаної компанії переходить до нового власника і йому все одно які розписки ви писали або які були домовленості з попередніми власниками.

"А виходячи з потенційного масштабу лиха, яке вони мають намір створити, немає сумнівів, що у них є гроші на юристів в Україні", - додав Креймер.

Нагадаємо, що митна служба виявила факт підробки документів на автомобілі при проїзді ними митниці. Довіреності не підтвердив польський нотаріус і автомобілі було конфісковано, а користувачів чекає розслідування і судові розгляди.

Зазначимо, що в Україні за підрахунками ГФС на середину 2018 року в Україні перебуває понад 700 тисяч автомобілів на європейській реєстрації. Активісти "Авто Євро Сили" відзначають, що статистика не показує всього обсягу завезених і нерозмитнених машин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація