Королівський кортеж: які автомобілі були присутні на весіллі принца Гаррі і Меган Маркл

Наречена приїхала на раритетному Rolls-Royce, а королева вибрала Bentley на біопаливі

Королівське весілля у столиці Великої Британії відбулося тільки в ці вихідні, а галас навколо нього не вщухає. В каплицю Святого Георгія в Віндзорському замку приїхали не тільки члени королівської сім'ї, але і знаменитості з Америки і Англії. Такі зірки, як Опра Вінфрі, актор Джордж Клуні та його дружина-правозахисник Амаль Клуні, а також футбольна зірка Девід Бекхем та його дружина Вікторія Бекхем. Але тільки обрані приїхали на розкішних автомобілях.

Фото: thedrive

Наречена Меган Маркл з шиком під'їжджала до каплиці на унікальному Rolls-Royce Phantom IV, передає портал TheDrive. Це найперший автомобіль з 18 випущених надалі. Він був замовлений герцогом Единбурзьким для особистого користування, згодом перейшов на державну службу і возить королівську сім'ю на найбільш значущі події. Випускалися Phantom IV в період від 1950 до 1956 року, а призначалися вони винятково для королівських сімей і глав держав. Причому 16 з них існують дотепер.

Фото: thedrive

Маркл з матір'ю Дорією Рагланд сиділи разом в такому ж, як і Меган Rolls-Royce Phantom IV.

За інформацією видання Fortune, герцогиня Кембриджська разом з Джорджем і принцесою Шарлоттою приїхали на Daimler DS 420. Лімузин виготовлявся Daimler Motor Company від 1968 до 1992 року і певною мірою реабілітував німецького виробника в очах королівської сім'ї. Компанія спочатку була постачальником королівських розкішних авто, але після появи Rolls-Royce Phantom IV втратила свої позиції.

Фото: jaguarclubrussia

В основі Daimler DS 420 лежить платформа Jaguar 420G, яку подовжили на 51 див. Машина мала оригінальний кузов, розділений на: передню частину - для водія і задню широку - для пасажирів. Автомобіль комплектувався двигуном Jaguar DOHC І6 об'ємом 4,235 літра і потужністю 167-187 л. с. в комплексі з 3-ступінчастим "автоматом" Borg-Warner.

Фото: thedrive

Принц Філіп і королева Єлизавета II прибули на весілля на ексклюзивному Bentley, який свого часу був подарований королеві Конференцією британських автовиробників до 50-річчя її вступу на трон. Він використовується для громадських прогулянок. Створювався він на основі Bentley Arnage, але має розширену колісну базу, більш високу віконну лінію і спеціальний панорамний дах. Він оснащений найбільш інноваційними системами безпеки, а згодом спеціально для королеви його перевели на біопаливо.

Фото: thedrive

Зате для пересування Віндзором молодята вибрали один з п'яти екіпажів Ascot Landau. І справді, яке ж весілля без кінної прогулянки і можливості вітати народ? Кінний екіпаж з шістки білосніжних коней супроводжував королівський полк.

Фото: thedrive

А ось далі їхали молодята на сріблясто-синьому Jaguar E-Type Concept Zero 1968 року. Вони змінили весільні наряди на класичні вечірні костюми і на спорткарі вирушили на прийом. Сам же Jaguar E-Type Concept Zero був відреставрований за наказом королеви, подарований принцу на весілля і прикрашений новим номерним знаком E190518 з пам'ятною датою. Він має електродвигун потужністю 225 л. с. з запасом ходу в 270 км, а розгін у спорткара становить 5,5 секунди до перших 100 км/год.

Фото: thedrive

Повʼязані теми:

Наступна публікація