Маск натякнув на будівництво найдовшого тунелю для Hyperloop

Маск натякнув на будівництво найдовшого тунелю для Hyperloop

Фото: Associated Press

Заяву було зроблено після чергового рекорду швидкості прототипу вакуумного потяга.

Прототип вакуумного електропоїзда Hyperloop встановив новий рекорд швидкості у 463 км/год під час конкурсу SpaceX Hyperloop Pod.

Про це повідомляється на сторінці Hyperloop в Twitter.

Відомо, що рекорд встановили самі автори проекту, студенти Технічного університету Мюнхена (TUM), побивши власний попередній показник на 6 км/год.

Після підтвердження рекорду швидкості Ілон Маск оголосив, що наступного року змагання відбудуться у 10-кілометровому вакуумному тунелі з кривою, а не у поточній 1,6-кілометровій прямій надземній трубі у штаб-квартирі SpaceX в Хоторні, Каліфорнія.

Якщо тунель побудують, то він стане довшим за всі три нинішні випробувальні треки разом узяті.

Варто відзначити, що, хоча перемога стала ще одним кроком вперед для теоретичної транспортної технології, до необхідної максимальної швидкості в 1,2 тисячі км/год залишається ще дуже багато.

Крім того, у ході змагального конкурсу TUM планувала розігнати свою капсулу до швидкості у 600 км/год. Тим не менш, прототип електропоїзду був змушений зупинитися після появи помітних пошкоджень на корпусі.

Раніше повідомлялося, що Національна академія наук підтримала впровадження Hyperloop в Україні. Низка компаній і організацій готова співпрацювати для реалізації проекту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація