Mazda представила свій перший електрокар за $39 тисяч

Перші поставки до Європи заплановано на 2020 рік.

23 жовтня на автосалоні в Токіо компанія Mazda офіційно представила свій перший електрокар MX-30 EV, який буде коштувати близько $39 тисяч.

Автомобіль вже доступний для попередніх замовлень, а перші поставки до Європи почнуться 2020 року, пише Electrek.

За попередніми даними, електричний кросовер MX-30 оснащений акумулятором на 35,5 кВт-год, що забезпечує запас ходу в 210 км у циклі WLTP. Силовий агрегат видає 105 кВт (142 л. с.) і крутний момент 264 Нм.

Також відомо, що електрокар базується на новій архітектурі e-SkyActiv і розташовується між CX-3 і CX-5 у лінійці кросоверів Mazda.

Mazda MX-30 отримав похилу лінію даху, тому він сміливо може претендувати на звання кроскупе. Але, що ще більш цікаво в цьому авто, так це задні двері, зроблені як у спортивного автомобіля RX-8: вони короткі, і відкриваються проти ходу руху.

Всередині Mazda MX-30 розробники зробили акцент на "натуральних" матеріалах. Загальний дизайн приладової панелі аналогічний новим Mazda 3 і CX-30, хоча не обійшлося без нововведень: з'явився другий нижній екран на центральній консолі для клімат-контролю.

Нагадаємо, що Tesla розповіла про старт продажів і ціни Model Y в Європі. Спочатку електрокари будуть доступні в трьох комплектаціях.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація