Mercedes оштрафували майже на мільярд доларів за "недбалість"

Mercedes оштрафували майже на мільярд доларів за "недбалість"

Фото: Associated Press

Компанія пожинає наслідки дизельного скандалу.

Німецька прокуратура оштрафувала Daimler і дочірню компанію Mercedes на $960 млн за "недбалість" під час розслідування дизельного скандалу.

Німецький концерн продав близько 684 тисяч авто з надмірними показниками викидів, пише AutoTimesNews з посиланням на заяви прокуратури Штутгарта.

В окремій заяві Daimler, "материнський" концерн бренду Mercedes-Benz, заявив, що штраф істотно не вплине на прибуток третього кварталу.

Покарання є черговим результатом жорсткого контролю над автогігантами після скандалу "Дизельгейт" з Volkswagen Group. Наслідки маніпуляцій продовжують давати про себе знати німецької автомобільної промисловості навіть через чотири роки.

Варто відзначити, що восени 2019 року генеральний директор Volkswagen Герберт Дісс і голова правління Ханс-Дітер Петч були звинувачені в маніпулюванні ринком у Німеччині, оскільки вони заздалегідь не інформували інвесторів про фальсифікації випробувань дизельних двигунів. Колишній генеральний директор Мартін Вінтеркорн також був звинувачений у подібних проступках.

Влади Штутгарта почала розслідування Daimler раніше 2019 року. Прокуратура заявила, що штраф концерну не впливає на розслідування над особами, підозрюваними у маніпулюванні програмним забезпеченням дизельного двигуна.

Нагадаємо, що Mercedes відмовляється від розробки паливних двигунів. Марка направить всі свої гроші на випуск електрокарів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація