Mercedes показав безпілотний концеп із платформою-трансформером

Mercedes показав безпілотний концеп із платформою-трансформером

Фото: Reuters

Компанія презентувала дві модифікації безпілотного фургона.

У середу, 19 вересня, на міжнародній автомобільній виставці IAA у Ганновері Mercedes-Benz показав автономний фургон Urbanetic. Його платформу можна модифікувати у різні моделі.

Він призначений для перевезення пасажирів або вантажів, пише медів-служба Reuters.

На презентації автомобіль представили у двох варіантах: футуристичний мікроавтобус та самохідна міні-вантажівка, яка навіть не має місця для водія.

Фото: Reuters

Загалом Mercedes-Benz Urbanetic це автомобільна платформа, на базі якої у компанії можуть створити низку модифікацій. Так, автомобіль майбутнього має кілька оболонок, які допомагають йому трансформуватися в різні варіанти транспортних засобів: 12-місний автобус, мобільне кафе, вантажний фургон або таксі.

У салоні пасажирського модуля по периметру розміщені дисплеї, що надають інформацію про маршрут, важливі локації міста та навіть дозволяють пограти у міні-ігри. Також передбачена система розширеної реальності з виведенням інформації про міські об'єкти.

Фото: Reuters

Нагадаємо, що Renault офіційно презентував безпілотний робо-автобус EZ-Pro. Робо-автобус планують використовувати для вантажних перевезень.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація