Mercedes представив далекобійний електрокар EQS

Автомобіль отримав запас ходу у 700 км.

Електричний седан Mercedes Vision EQS з заявленим запасом ходу у 700 км представили на автосалоні у Франкфурті.

Фотографії концепту опублікувала медіаслужба Associated Press.

Відомо, що Vision EQS було створено на абсолютно новій платформі бренду. Седан отримав дизайн кузова з дуже плавними вигинами і без різких зрізів корпусу. Крім того, колісна база авто збільшилася, за рахунок чого був розширений і салон преміального седана.

Відмінною рисою автомобіля стала складна оптика.

Спереду EQS на місці радіаторної решітки розмістилася панель з 188 окремими світлодіодами, що забезпечує практично необмежену анімацію освітлення. З боків цієї решітки розташовується пара фар з голографічними лінзами, які служать краями цього "світлодіодного пояса".

Фото: Associated Press

Задні ліхтарі складаються з 229 трикінечних зірок.

Всередині EQC отримав інформаційно-розважальну систему MBUX, яка з'явиться у майбутньому Mercedes. Вона має три сенсорних екрани – центральний і ще два на кожному підлокітнику дверей. Вони забезпечують можливість навігації водієві і пасажирам.

У Mercedes розповідають, що під час створення електрокара інженери черпали натхнення з яхт. Продовження тем екології та моря можна побачити у багатьох деталях дизайну Vision EQS.

Крім зовнішності Mercedes розсекретив і деякі характеристики авто. Так, концепт отримав батарею потужністю 100 кВт, яка повинна забезпечити заявлений неймовірний запас ходу. Зарядити авто можна через нагнітач на 350 кВт всього за 20 хвилин до 80%.

Всі чотири колеса приводяться в рух за загальною потужністю 469 к. с. і 760 Нм крутного моменту, а розгін до сотні займає приблизно 4,5 секунд. Заявлена максимальна швидкість-200 км/год.

Поки що це всього лише прототип і залишається тільки здогадуватися, що дістанеться серійної версії седана.

Фото: autoexpress.co.uk

Раніше згадувалося, що перший електрокар Mercedes пройшов нещадні краш-тести. Автомобіль отримав п'ять зірок безпеки.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація