Mercedes відхрестився від санкційних лімузинів лідера КНДР

Кім Чен Ина вчергове помітили на броньованому лімузині Mercedes-Maybach.

Німецький концерн Daimler заявив, що не постачав санкційних броньованих лімузинів Mercedes лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, які помічені в його автопарку.

Компанія підтвердила повну відсутність ділових зв'язків з КНДР, передає Associated Press.

У повідомлення йдеться, що Daimler не має жодного уявлення, як їхні люксові автомобілі потрапили до рук корейського лідера.

Тим не менш Кім Чен Ин відвідав кілька дуже важливих зустрічей на вищому рівні, зокрема аудієнцію з президентом РФ Володимиром Путіним, на лімузинах Mercedes-Maybach. На цих авто він також приїздив на переговори з Дональдом Трампом.

Такий шум навколо елітних автомобілів лідера КНДР пов'язаний з санкціями ООН, покликаними тиснути на Північну Корею з метою відмови від ядерної зброї.

Тим не менш, Кім Чен Ин мав два лімузина, що чекали на нього у Владивостоці – Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard та Mercedes-Maybach S62. Вони були спеціально доставлені з КНДР. Вважається, що він також використовував S600 Pullman Guard для своїх зустрічей на вищому рівні з Трампом у Сінгапурі у червні 2018 року і у Ханої у лютому 2019-го.

Фото: Associated Press

Раніше згадувалося, що лідер КНДР засвітився на новому санкційному Rolls-Royce. Кім Чен Ин приїхав на преміальному авто на зустріч з держсекретарем США.

Мандрівка Кім Чен Ина: як Росія зустрічає лідера Північної Кореї

Мандрівка Кім Чен Ина: як Росія зустрічає лідера Північної Кореї

Повʼязані теми:

Наступна публікація