На Гаваях мешканці збунтувалися проти хитрих власників електрокарів

На Гаваях мешканці збунтувалися проти хитрих власників електрокарів

Фото: Associated Press

За їхніми словами, автомобілісти зловживають пільгами для екомобілів.

На Гавайських островах власники електрокарів зловживають безкоштовною парковкою аеропорту Гонолулу і займають паркомісця практично постійно.

Про це повідомляє Hawaii News Now з посиланням на заяви невдоволених місцевих жителів.

Річ у тім, що аеропорт островів, які, до слова, належать США, зробив паркування для електрокарів безоплатним на термін до трьох місяців. Ним можуть скористатися всі, хто відлітає звідси, але, ймовірно, жорсткого контролю за автомобілістами немає.

За словами місцевих жителів, водії замість того, щоб скористатися перевагою під час перельотів, паркуються в аеропорту постійно.

Як результат, близько 550 пакромісць зайняті і держава втрачає близько $10 тисяч на день. Цікаво, що всього в аеропорту 4,5 тисячі місць для паркування. Тим не менш громадяни Гонолулу вирішили виконати свій обов'язок перед державою і заявити про свої спостереження. Місцева влада навіть хотіла скоротити термін безкоштовного перебування для електромобілів до трьох годин, але законопроект не знайшов великої підтримки.

Видання зазначає, що більшість електрокарів, ймовірно, належать персоналу аеропорту. Тим не менш багато хто вважає, що таке лояльне ставлення до екологічних авто несправедливим.

Раніше згадувалося, що у Канаді Tesla не підпала під держзнижки для електрокарів. Кошти будуть виділятися тільки на авто вартістю до $45 тисяч.

В Україні наступного року мають з'явитись дві зарядні станції "Тесла"

В Україні наступного року мають з'явитись дві зарядні станції "Тесла"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація