На заводі Tesla потроїлася кількість виробничих травм за рік

На заводі Tesla потроїлася кількість виробничих травм за рік

Фото: Associated Press

На підприємстві збільшилася кількість працівників і загалом робочого часу.

За 2018 рік працівники заводу Tesla у Каліфорнії утричі більше ходили у лікарняні відпустки через виробничі травми, ніж роком раніше.

Такий стрибок ушкоджень швидше за все пов'язаний із значним нарощуванням виробництва електрокарів, пише AutoNews.

Так, працівники каліфорнійського заводу загалом провели 22,5 тисячі днів на лікарняному. Для порівняння, 2017-го вихідні за станом здоров'я було виписано всього на 7,5 тисячі днів. Варто відзначити, що травматизм на виробництві підскочив ще й тому, що кількість робочих годин значно збільшилася, а також Tesla наростила кількість працівників заводу.

Зазначається, що загальний рівень травматизму на заводі за 2018 рік залишився на тому самому рівні у перерахунку на одну годину роботи.

Разом з тим, в Управлінні з охорони праці у США відзначають, що показники свідчать про те, що працівники отримують серйозніші травми ніж раніше. Судячи зі статистики Tesla, за 2018 рік середня тривалість лікарняного склала 66 днів, а 2017-го – 35 днів.

Tesla оскаржує цей висновок, кажучи, що немає ніякого зв'язку між кількістю днів, протягом яких співробітники не працюють, і серйозністю травм. Звіт показує, що компанії вдалося збільшити виробництво, зберігши при цьому кількість травм приблизно пропорційно збільшенню загальної кількості відпрацьованих годин.

Нагадаємо, що гігафакторі Tesla в Китаї планують завершити до кінця весни. Компанія намагається уникнути підвищених мит на імпортні автомобілі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація