Названі найбільш ненадійні механічні коробки передач

Названі найбільш ненадійні механічні коробки передач

Фото: pixabay.com/Foundry

До списку увійшли чотири трансмісії.

Експерти склали рейтинг найбільш ненадійних механічних коробок передач.

Отже, найбільш примхливою є 5-ступінчаста МКПП Opel F17 родом з 90-х років.

Головною помилкою стало те, що автовиробник почав встановлювати її на потужні і важкі моделі, через що коробки стали часто ламатися. Причому в більшості випадків ремонт був дуже дорогий – простіше було замінити КПП.

Ще однією невдалою розробкою інженерів Opel стала трансмісія M32, яку також використовували Fiat і Alfa Romeo. Агрегат працював як з бензиновими, так і дизельними двигунами.

Таку трансмісію отримали Opel Astra H і J, Zafira B і C, Corsa D і E, Mokka, Meriva, а також FIAT Grande Punto і Alfa Romeo MiTo. Вона «прославилася» швидким зносом підшипників і роликів.

До цього списку входить й корейська трансмісія Hyundai M56CF. "Коробка" хоч і не викликала нарікань спочатку, але потім стала з’являтися в більш потужних моделях, через що часто починали руйнуватися підшипники, текти сальники, з’являлися неприємні шуми і вібрації.

Замикає рейтинг трансмісія 02T, яку випустила Volkswagen. Ця коробка передач отримала корпус з магнієвих сплавів і полегшені вали. Це і згубило її репутацію – в автомобілях Volkswagen Polo і Skoda Fabia, оснащених даною МКПП, часто ламалися ці самі інноваційні вали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація