Названі п'ять надійних способів заощадити на бензині влітку

Названі п'ять надійних способів заощадити на бензині влітку

Фото: Associated Press

Це можна зробити лише в далекій дорозі.

Названі топ-5 способів заощадити на бензині влітку.

Зазначається, що в місті, з його рваним трафіком і заторами, це зробити не вдасться. Але це можна зробити в далекій дорозі.

Про це йдеться в Автотема.

Повітряний фільтр

Від забитого повітряного фільтра мотор буквально задихається. А якщо фільтр давно не міняли, і він сильно забився, автомобіль може просто заглохнути. Справа в тому, що через нестачу повітря електронний блок керування двигуном робить паливо-повітряну суміш багатшою, ось витрата пального і збільшується. Тому, влітку повітряний фільтр бажано поміняти на новий.

Шини

Перед поїздкою накачайте шини. Підніміть в них тиск на пару десятих вище базових значень. Так можна заощадити один-два відсотки палива.

Увага на дах

Великий багажник на даху – це зручно, оскільки туди можна покласти багато всякої-всячини. Але такий «гаджет» погіршує аеродинаміку автомобіля, що призводить до зростання споживання палива відсотків на 10. Тому без гострої потреби ми не радимо його використовувати.

Який бензин заливаємо

Не варто економити на бензині. По-перше, не треба заправлятися на неперевірених АЗС, купуючись на ціни, які нижче, ніж на брендовій заправці. Така економія може закінчиться ремонтом двигуна.

І не треба переходити на 92-й бензин, замість рекомендованого виробником 95-го. Це не збереже сімейний бюджет. Справа в тому, що в спеку 92-й буде викликати детонацію. Для запобігання детонації рекомендують заливати більш дорогий 98-й бензин. Де тут економія, запитаєте ви? Назвемо її відкладеною, оскільки так ви подовжите життя мотору, і він не вимагатиме дорогого ремонту в майбутньому.

Стиль їзди

Тут все банально і вже не раз описано. Для того, щоб заощадити, треба не крутити мотор до відсічення. Та й чим вища швидкість, тим більша витрата. Крім того, їхати потрібно плавно, закривши при цьому всі вікна. Бажано ще й кондиціонер вимкнути. А щоб не "зваритися" заживо в машині під час спроби заощадити, вирушайте у дорогу рано-вранці, коли на вулиці прохолодно. Тоді і кондиціонер не потрібно буде вмикати.

Раніше повідомлялося про оновлені ціни на бензин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація