Неймовірно. У Китаї компанію засудили за крадіжку дизайну європейського авто

Неймовірно. У Китаї компанію засудили за крадіжку дизайну європейського авто

Фото: PovozCar

Китайці скопіювали Range Rover.

Компанія Jaguar Land Rover засудила китайського виробника за копіювання деталей і дизайну моделі Range Rover Evoque.

Відповідне рішення виніс суд у Пекіні після п'яти років розглядів, пише Bloomberg.

Тяганина почалася ще 2014 року, коли британська марка звинуватила китайського виробника у використанні своїх розробок. Як результат, 22 березня 2019, китайську компанію Jiangling Motors Corp. зобов'язали зняти з виробництва модель Landwind X7. Її визнали винною у копіюванні п'яти унікальних деталей дизайну.

Згідно з рішенням, Jaguar Land Rover отримає компенсацію, проте її сума не розкривається. У Jiangling Motors Corp. рішення суду ще не прокоментували.

Варто зазначити, що у Китаї зарубіжні компанії досить часто подають до суду на місцевих виробників з обвинуваченням у плагіаті. Тим не менш виграти вдається лише одиницям.

Так, Honda Motor Co. звинувачувала Shuanghuan Auto в копіюванні моделі свого автомобіля CR-V, проте 2004 року програла у суді. Подібні звинувачення лунали і з боку Porsche Automobil Holding SE.

Звинувачення в крадіжці інтелектуальної власності китайськими виробниками стали однією з головних причин початку торгової війни між США і Китаєм. Загалом кожна п'ята компанія у США заявляє, що китайські конкуренти крадуть їхні розробки.

Range Rover Evoque / Фото: Subbuhair

Раніше згадувалося, що Jaguar представить позашляховик J-Pace на гібриді. Автомобіль планують нашпигувати інноваціями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація