Nissan і Mitsubishi завдали спільного удару захисту одіозного екс-глави

Nissan і Mitsubishi завдали спільного удару захисту одіозного екс-глави

Фото: Associated Press

Карлоса Гона звинуватили у привласненні ще $9 мільйонів.

У п'ятницю, 18 січня, компанії Nissan та Mitsubishi заявили, що Карлос Гон незаконно отримав компенсацію у розмірі близько $9 мільйонів від спільного підприємства.

Відомості, ймовірно, стануть причиною для нових серйозних звинувачень вже у суді, пише AutoNews.

У компаніях стверджують, що Гон отримав зазначену суму від їхнього спільного нідерландського підприємства без відома двох інших гендиректорів: Хірото Сайкава з Nissan і Осамо Масуко з Mitsubishi. Так, за квітень-листопад 2018 року Гон отримав близько $6.61 мільйона як оплату своєї роботи і ще $1,6 мільйона, за невказані послуги.

Представники марок заявили, що насамперед вони будуть шукати способи стягнення зазначеної суми з Гона. Адвокат Mitsubishi сказав, що компанії також можуть висунути звинувачення вже у суді.

Екс-глава альянсу, який був арештований у Токіо, вже був звинувачений у заниженні звітності про свої прибутки протягом восьми років у Nissan до березня 2018 року і у тимчасовому передаванні особистих інвестиційних збитків автовиробникові під час глобальної фінансової кризи.

Варто відзначити, що нові звинувачення, імовірно, послужать причиною для відмови Гону у виході під заставу, якого домагаються його адвокати. Варто відзначити, що Гону і так були висунуті нові звинувачення, а його строк перебування під вартою продовжений на час розслідування. Його можуть тримати під вартою ще близько півроку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація