Nissan пропонує захищати водіїв від забудькуватості

Nissan пропонує захищати водіїв від забудькуватості

Фото: Nissan

Японці стали другими після Hyundai, хто встановив систему нагадування про забуті речі на задньому сидінні.

Повальна забудькуватість американців стала притчею по всьому світу. У цьому році Національна система безпеки дорожнього руху повідомляє, що 29 дітей загинуло від теплового удару в машині. За статистикою, в середньому в США 1 дитина помирає кожні 10 днів від неуважності батьків. Японський автовиробник Nissan запропонував для своїх автомобілів систему, яка буде нагадувати водієві про присутність людини або предмета на задньому ряду.

Фото: Nissan

Технологія Rear Door Alert була розроблена двома жінками-інженерами, які мають дітей. Замість простого попереджувального тексту на приладовій панелі система Nissan включає спеціальний гудок, коли водій відходить від автомобіля. RDA контролює використання задніх дверей автомобіля, і якщо вона відкрита на початку поїздки, але залишається закритою в кінці, система попередження активується.

Фото: Nissan

Систему булу встановлено в Nissan Pathfinder 2018 року, а до 2019 року пошириться на всі моделі бренду, які продаються в Америці. До 2022 року RDA стане стандартною для всіх чотирьохдверних автомобілів Nissan, включаючи пікапи.

Нагадаємо, що схожа система дитячого замку SEA встановлено в новому поколінні Hyundai Santa Fe, який вже доступний в Україні. Вона входить у дві комплектації Prestige і Top.

Варто відзначити, що вчені повідомили наскільки нагрівається салон автомобіля в тіні і на сонці. Виявилося, що температура всередині машини може досягати 70 градусів за Цельсієм. Крім того, використання кондиціонера не завжди корисно і варто спочатку охолоджувати салон за допомогою відкритих вікон, щоб не нашкодити самим собі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація