Новий додаток дозволить водіям купувати поліс страховки та сплачувати штрафи за хвилину

Новий додаток дозволить водіям купувати поліс страховки та сплачувати штрафи за хвилину

Електронна система "Штрафи.ua" підключила новий сервіс по придбанню автоцивілки онлайн.

Обновлення вийшло для мобільних додатків, працюючих на IOS і Android. З’явилась функція підбору страхового полісу цивільної відповідальності ОСАГО по державному номеру авто.

Фото: shtrafua.com

Сервіс працює лише з перевіреними страховими компаніями. Це дозволяє водію придбати поліс буквально за хвилину та зберігати його на мобільному телефоні. Додаток дозволяє відслідковувати термін дії страховки та нагадувати про своєчасне оновлення. Враховуючи, що на початку цього року страховку в електронному вигляді визнали законною, та наявність її у телефоні має цілком офіційну дію.

Також він дозволить відстежувати наявність штрафів та сплачувати їх відразу.

Як відмічає засновник сервісу Денис Дмитров, за даними Нацполіції тільки за 2017 рік було виписано біля 200 тисяч штрафів, пов’язаних з наявністю у водія полісу страхової відповідальності. За рахунок проведеного аналізу, виявили, що більшість з них було пов’язано з завершеним терміном дії автоцивілки або не наявності її у водія на руках.

Данні МТСБУ показують, що за лютий-червень було придбано понад 15 тисяч електронних полісів, а до 2019 року планується повний перехід до електронного вигляду. Більш того МТСБУ надала доступ поліції до бази даних наявності полісів автоцивілки, яку тепер кожен патрульний може перевірити через планшет за допомогою однієї кнопки.

Нагадаємо, що сервіс "Штрафи.UA" існує з 2016 року і з’явився у рамках програми 1991 Open Data Incubator, відразу потрапивши до десятки найкращих додатків у рубриці "Фінанси" українського AppStore. Наразі сервісом користується більш ніж 30 тисяч осіб та 25 тисяч вже сплачують через нього штрафи.

Нагадаємо, що у МТСБУ розглядають можливість подорожчання страхового полісу

Повʼязані теми:

Наступна публікація