Обвал продажів штовхає Daimler до масштабних звільнень

Обвал продажів штовхає Daimler до масштабних звільнень

Фото: Associated Press

Прибуток також впав через серйозні інвестиції у вантажівки.

У першому кварталі 2019 року прибуток концерну Daimler впав на 16%. Це обумовлено спадом продажів машин Mercedes-Benz і інвестиціями у сегмент вантажних авто.

Про це повідомляє прес-служба Daimler.

Так, прибуток до вирахування відсотків і податків знизився до 3,12 млрд євро. При цьому спад поставок Mercedes становив лише 4%. Майже всі вони пов'язані зі зниженням продажів у Китаї.

Тобто значна частина так званого обвалу Daimler – це все ж таки гроші вкладені у важкі вантажівки і комплектувальні для електрокарів і інших автомобілів різних підрозділів.

Разом з тим у Daimler розраховують, що до кінця 2019 року концерну все ж вдасться домогтися певного зростання продажів.

"Ми не можемо і не будемо задоволені цим, як і очікувалося, помірним початком року. Тепер нам потрібно докласти чимало зусиль для досягнення наших цілей на 2019 рік", - заявив генеральний директор Daimler Дітер Цетше.

За деякими відомостями, концерн розглядає можливість скорочення близько 10 тисяч працівників за рахунок добровільних заходів в рамках економії 6 млрд євро.

Раніше згадувалося, що Mercedes представив позашляховик GLB на електриці. Серійна версія під назвою EQB буде готова вже влітку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація