Оновлена версія популярного в Україні кросовера KIA Sportage презентована офіційно

Оновлена версія популярного в Україні кросовера KIA Sportage презентована офіційно

Фото: Press Office KIA

Тепер вже повністю.

Компанія KIA офіційно презентувала нове покоління кросовера Sportage.

Про це повідомляє пресслужба виробника.

Зазначається, новий KIA Sportage буде запропонований у двох варіантах колісної бази та різних варіантах силових агрегатів залежно від ринку збуту. Окрім того, ця модель отримала повністю інший інтер'єр та екстер'єр.

Цікаво, що KIA влаштувала вже другу прем’єру для Sportage п'ятого покоління, оскільки близько місяця тому вже розкрила дизайн кросовера.

Довгобазний Sportage призначений для ринків Азії, тоді як європейцям дістанеться кросовер з короткою базою у 2 755 мм. Довжина машини – 4 660 мм. Тобто така ж, як у нового Hyundai Tucson. Обидва кросовери побудовані на платформі Hyundai N3, яку також ділять із Sorento та Carnival. Новий KIA Sportage має максимально об’ємний внутрішній простір салону, а також великий багажний відсік. Так, простір в області ніг для пасажирів другого ряду становить 1 050 мм, а в області голови – 1 000 мм. Обсяг багажника дорівнює 637 літрів.

Фото: Press Office KIA

Спочатку покупцям будуть доступні 1,6-літровий турбований бензиновий мотор TGDI. Він розвиває потужність 180 к.с. і має крутний момент 265 Нм. Як альтернатива буде запропоновано 2-літровий турбодизель потужністю 186 к.с. та моментом у 417 Нм.

Для бензинового мотора доступні 7-ступінчаста роботизована КП з двома зчепленнями та 6-ступінчаста "механіка", а з дизелем у парі працює інноваційний 8-ступінчастий "автомат". Трохи пізніше з'являться гібридні версії – звичайна і PHEV.

Новий Sportage отримав систему Terrain Mode з налаштуваннями для руху снігом, брудом та піском. Для асфальту ж потрібен набір режимів Drive Mode з налаштуваннями Comfort, Eco, Sport та Smart. Серед інших обновок – електронна система управління підвіскою (ECS), яка регулює амортизатори в режимі реального часу. Виробник заявляє, що новий Sportage стане лідером свого сегменту за комфортом і безпекою.

KIA Sportage пропонуватимуть з колісними дисками діаметром від 17 до 19 дюймів. Всередині – пара 12-дюймових екранів, об’єднаних в один блок, бездротова зарядка для смартфона, акустика Harman Kardon і розширений пакет систем безпеки та асистентів водіння Drive Wise, який включає і систему магістрального автопілотування.

Фото: Press Office KIA

Новий KIA Sportage очікується в салонах офіційних дилерів восени. Ціни стануть відомі ближче до початку продажу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація