Паркування на трамвайних рейках може обійтися в тисячу євро

Паркування на трамвайних рейках може обійтися в тисячу євро

Фото: spiegel.de

У Німеччині водій сплатив за таксі для всіх пасажирів, коли перегородив шлях трамваю своїм автомобілем.

У Франкфурті з парковками все дуже серйозно і складно. Незважаючи на велику кількість стояночних місць, найчастіше вони зайняті. У пошуку можна кружляти дуже довго. Але якщо ви поставите автомобіль неправильно і перекриєте проїзд громадському транспорту, то можете заплатити в рази більше, ніж існуючий штраф за неправильну парковку. Для власника автомобіля, залишеного на трамвайних коліях, це обійшлося дійсно дорого.

Про подію пише видання Spiegel. Водія автомобіля, що перекрив проїзд трамваю, не було більше години. І поки трамвай чекав, коли машину заберуть на штрафмайданчик, транспортна компанія компенсувала пасажирам доставку до місця їх призначення, викликавши таксі. Потім вона через суд звернулася до водія з проханням компенсувати вартість трафіку, який обійшовся в тисячу євро, і виграла справу.

Недавня постанова районного суду Франкфурт-на-Майні постановило, що власник автомобіля повинен взяти на себе виплату за позовною заявою. Згідно з німецьким законодавством про пасажирських перевезеннях транспортне підприємство було зобов'язане створити умови для доставки пасажирів, що вони і зробили. У суді вважають, що буде справедливим накласти на порушника всі витрати.

Відзначимо, що в Англії стався казусний випадок, коли люди склали свої автомобілі на платній приватній парковці, а по прильоту не могли знайти свої машини, а за номерами телефонів паркування ніхто не відповідав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація