Перевірка тиску шин із настанням потепління: названо головні особливості

Перевірка тиску шин із настанням потепління: названо головні особливості

Це допоможе уникнути серйозних проблем.

Автомобілістам назвали головні особливості під час перевірки тиску шин із настанням потепління.

Про це йдеться в Auto.Today.

Так, із настанням весни можна забути про морози і, отже, потрібно перевірити тиск в шинах автомобіля. Справа в тому, що різка зміна температури повітря може сильно вплинути на тиск в шинах.

Із потеплінням тиск може значно підвищитися. Вважається, що на кожні десять градусів тиск в шинах змінюється на 0,1 бар. Але, коли температура різко змінюється на 20 градусів за Цельсієм, то він може змінитися і на 0,5 бар.

За перекачених шин погіршується зчеплення, і, отже, стійкість автомобіля. Крім того, колесо з підвищеним тиском легше пробивається гострими предметами, та й протектор стирається менш рівномірно.

Зазвичай перекачують шини водії, які хочуть "економити". Економія пального дійсно в цьому випадку є, але зовсім невелика. А от мінусів набагато більше. Досвідчені водії за різкої зміни температури обов'язково перевіряють тиск в шинах і, за необхідності, наводять його в норму. Так значно знижується ризик ДТП.

Вирушаючи в поїздку, потрібно обійти автомобіль і перевірити шини, просто натиснувши їх ногою. Не зайвим буде і перевірити тиск в "запасці".

Повʼязані теми:

Наступна публікація