Шалені штрафи та згаяний час. Водіїв очікують важкі часи

Шалені штрафи та згаяний час. Водіїв очікують важкі часи

Фото: Сніданок з 1+1

Журналісти довідались, скільки часу та грошей потрібно буде витратити, щоб повернути машину, яку забрав евакуатор.

Вже через два тижні наберуть чинності нові правила паркування, підвищать штрафи та почнуть фіксувати порушення на камери. Про наслідки неправильного паркування розповіли журналісти "Сніданок 1+1".

Водії зараз вже повідомляють, що зникнення авто викликає страшний стрес у кожного. Адже не зрозуміло, що машину забрав евакуатор. Перша думка - крадіжка. І тільки приїзд патрульної поліції на місце може прояснити ситуацію. Вони відразу показують фото машини, яку було неправильно запарковано та пояснюють чому.

Далі водій їде до патрульної служби та стоїть у великій черзі. Там йому видають акт затримання автомобіля та постанову про штраф. В банку він сплачує його, послуги евакуатора та за час перебування машини на штраф-майданчику. Квитанції везе до органу, який дає дозвіл на отримання машини і тільки після всіх інстанцій він може вирушити на майданчик по автівку. 

У підсумку ми маємо:

- витрачених на усі процедури три дні;

- сплачені у сумі 3 тисячі гривень.

Експерти кажуть, що якщо ви встигаєте повернутись до машини, поки її ще не завантажили на евакуатор, то можна отримати тільки штраф і зберегти машину.

3000 грн, щоб забрати машину з штрафмайданчика: порушників ПДР чекає підвищення штрафів

3000 грн, щоб забрати машину з штрафмайданчика: порушників ПДР чекає підвищення штрафів

Треба нагадати, що з 27 вересня штраф за неправильне паркування може сягати 1500 гривень. Якщо сплачувати його протягом 10 днів, то можно отримати знижку в 50%. Але в разі затримки більше ніж 30 днів сума зросте вдвічі.

Нагадаємо, що евакуацію дозволено робити, тільки якщо машина суттєво перешкоджає дорожньому руху. І відтепер буде 17 чітких випадків, коли поліцейські уповноважені здійснити евакуацію.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація