Раритетну Lamborghini Miura виставили на аукціон за мільйон доларів

Автомобіль один з небагатьох Miura залишився повністю в оригінальному стані.

У жовтні 2019 року на аукціоні в Лондоні планують пустити з молотка раритетну Lamborghini Miura P400 S 1969 року мінімум за $1 млн.

Оголошення про торги з'явилося на сайті з продажу класичних автомобілів RM sotheby's.

У картці Lamborghini повідомляється, що представлений спорткар один з небагатьох машин цієї моделі, який зберігся повністю недоторканим з часу випуску. Авто навіть не було перефарбовано, про що свідчать тріщини у лакофарбовому покритті.

Крім того, деякі ЗМІ передають, що вся історія цієї моделі відома і задокументована.

Судячи з повідомлень, хоч авто і було випущено 1969 року, вперше його продали 1971 німецькому рекламному директору Уолтеру Беккеру. Він потім продав спорткар аматорському гонщику Гансу-Петеру Веберу, який володів нею до смерті 2015 року. Він наїздив на авто менше 30 тисяч кілометрів.

Як наслідок за авто забули і воно припадало пилом у гаражі у Німеччині майже п'ять років.

Представлена Miura моделі P400 S випускалася між базовою Miura P400 і гарячою SV. Всього було випущено 764 автомобілі всіх трьох модифікацій.

Всі три моделі Miura були оснащені 3,9-літровим V-12, який виробляв 345 кінських сил у своїй найбільш м'якій формі. P400 S збільшив потужність приблизно до 365 "коней".

Фото: Sotheby’s

Раніше згадувалося, що напханий шпигунськими гаджетами Aston Martin Бонда пустять з молотка. За авто розраховують виручити до шести мільйонів доларів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація