Ексклюзивний електрокар Jaguar із весілля принца Гаррі стане серійним

Автомобіль отримає електричний двигун та низку інноваційних доробок.

На автомобільному тижні у американському Монтереї Jaguar презентував прототип авто E-Type Zero на електриці, який принц Гарі та Меган Маркл використовували на своєму весіллі.

У компанії налагодять серійне виробництво електричного родстера, пише AutoCar із посиланням на прес-службу Jaguar.

При цьому Jaguar буде випускати не копії, а саме оригінальні E-Type - відреставровані й переобладнані. Реалізацією проекту займається ретро-ательє Jaguar Classic. Крім електродвигуна автівки отримають діодну оптику, мультимедійну панель та деяке інше "начиння".

Jaguar поки що не розкриває характеристик серійного електромобіля. У першого E-Type Concept Zero, який було представлено публіці рік тому, електромотор видавав 300 к.с., а об’єм батареї становив 40 кВт/год. Цього вистачало, щоб розвинути швидкість 100 км/год за 5,5 с, розігнатися до максимальних 270 км/год і проїхати на одному заряді 274 км. Багато компонентів для модифікованого ретро-спорткара були взяті у електрокроссовера I-Pace.

Перші електрокари обіцяють випустити у продажу уже 2020 року.

У компанії також розповіли, що нова концепція цікава ще й тим, що дозволить у майбутньому переобладнати легендарні моделі виробника на важкому паливі в електрокари.

Нагадаємо, що Mercedes презентував суперкар EQ Silver Arrow на електриці. Новий електрокар став переродженням легендарної "Срібної стріли", яка встановила низку рекордів швидкості.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація