Що чекає на водіїв автомобілів на єврономерах після реєстрації нового законопроекту

Що чекає на водіїв автомобілів на єврономерах після реєстрації нового законопроекту

Фото: АвтоЄвроСила

Користувачів авто на іноземній реєстрації просять внести себе до загальної бази.

Активісти частково домоглися результатів за висунутими вимогами і законопроекти №8487 і №8488, розроблені Комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах були прийняті за основу. Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено вже восени.

Глава активістів Олег Ярошевич, вийшовши із залу Верховної Ради, зазначив, що хоч частково перемога була досягнута і депутати жваво проголосували за нові ставки що до легалізації автомобілів на єврономерах в кількості голосів 265. Але тепер чекає нова робота над нюансами цього законопроекту. Так активісти хочуть зняти прив'язку до норм Євро і ще більше знизити ставки на розмитнення. Для цього насамперед Ярошевич закликав всіх користувачів автомобілів на іноземній реєстрації до того, щоб вони на сайті громадської організації вписали свої імена, номери телефонів і марку автомобіля в регламентний лист, щоб підрахувати весь обсяг присутніх в Україні авто на іноземній реєстрації, які потенційно можуть бути розмитнені і принести в бюджет держави податки. Це дасть серйозний аргумент на користь зниження тарифів на розмитнення за рахунок обсягу.

Звернення Олега Ярошевича

Опубликовано Авто Евро Сила Пятница, 13 июля 2018 г.

За законопроектом №8488 Ярошевич зазначив, що він буде стосуватися тих, хто буде нахабно порушувати Закон, який для адекватних споживачів стане нестрашним за рахунок доступності легалізації будь-якого автомобіля з Європи.

Варто відзначити, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман за годину до цього офіційно зазначив, що жодних репресій до авто на єврономерах до законодавчого врегулювання цієї проблеми застосовано не буде.

Нагадаємо, що акція протесту проходила під стінами Верховної Ради і Кабінету Міністрів з 11 липня. Активісти вимагали скасувати штрафні санкції що до автомобілів на єврономерах і внести на порядок денний законопроект по зниженню ставок на легалізацію машин на іноземній реєстрації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація