Seat починає перетворювати гній на біопальне

Seat починає перетворювати гній на біопальне

Фото: Seat-mediacenter

Ініціатива повинна знизити забруднення планети відходами.

Компанія Seat вкладеться у проект з виробництва біометану Life Landfill з відходів.

В ініціативі візьме участь і низка інших компаній, пише пресслужба Seat.

Судячи з повідомлення, проект буде розроблятися з іншими партнерами протягом наступних чотирьох років, і його загальний бюджет складе 4,6 млн євро, з яких Європейська комісія профінансує 55%.

Бренд Seat вже працює над проектом Life Methamorphosis для отримання біометану з раніше відібраних відходів і рідкого гною з ферми в іспанській Лериді. Новий проект біопалива Life Landfill відрізняється тим, що сировина надходить безпосередньо зі смітників без попереднього розділення.

Крім того, Seat також розробила аналогічний проект з компанією Aqualia для перетворення стічних вод на біопальне.

Європейський союз готується обмежити до 10% кількість муніципальних відходів, які можуть бути скинуті на мсітники до 2035 року. З цієї причини перетворення відходів на автомобільне біопальне є одним з рішень цієї екологічної проблеми.

Серед автовиробників в проекті також бере участь Iveco. Ініціатива розрахована на чотири роки і попередньо буде тривати за участю Seat до 2023-о.

Раніше згадувалося, що Nissan готує Європу до електрокарів з реверсної зарядкою. Компанія домовилася про створення технологічної зарядної мережі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація