Штраф за паркування на місці електрокара. В Україні набуває чинності важливий закон

Штраф за паркування на місці електрокара. В Україні набуває чинності важливий закон

Фото: Associated Press

Протягом найближчого півріччя екологічні авто повинні почати отримувати зелені держномери.

2020 року в Україні електрокари повинні перевести на зелені номерні знаки, а також впорядкувати питання руху та паркування екологічного транспорту.

Відповідний закон набуває чинності уже 1 січня, пише "Інтерфакс".

У повідомленні зазначається, що нові зміни повинні повноцінно запровадити у шестимісячний період. Крім зелених номерних знаків, у країні повинні розробити вимоги до оформлення паркомісць для електрокарів, а саме: введуть дорожні знаки "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів".

Уже від початку 2020 року водіям бензинових та дизельних авто на законодавчому рівні буде заборонено паркуватись на місцях для електрокарів. За порушення передбачено штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 340 до 510 гривень. Крім того, автівку на пальному можуть навіть евакуювати.

До ухвалення нових стандартів паркомісць власників паливних машин, імовірно, можуть оштрафувати за стоянку на місці для зарядки.

Закон повинен стимулювати населення користуватися електрокарами та іншими екологічними видами транспорту.

Варто зазначити, що попит на електричні автомобілі в Україні і так невпинно росте, але здебільшого це вживаний транспорт.

Нагадаємо, що МВС ініціює значне підвищення штрафів за перевищення швидкості. У відомстві загалом пропонують збільшити стягнення за правопорушення на дорозі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація