Складений список претендентів на звання "Всесвітнього автомобіля року"

Складений список претендентів на звання "Всесвітнього автомобіля року"

Фото: Associated Press

В ньому опинилися 24 моделі.

Організатори конкурсу "Всесвітній автомобіль року" – World Car Awards (раніше – World Car of the Year) опублікували список моделей, які претендують на перемогу в їхній номінації.

Зазначається, що всього за право вважатися кращим на першому етапі поборються 24 моделі. Це ранній список, який може поповнюватись до грудня новинками, що вийдуть на ринок до кінця року.

Одна третина з усіх претендентів – автомобілі європейських марок. Німеччину представляють: BMW 2-Series Gran Coupe, BMW 4-Series, Audi A3, Mercedes-Benz GLA і Volkswagen ID.4. Ще по одній машині представляють Чехію, Францію та Іспанію – Skoda Octavia, Citroen C4 і Seat Leon.

Окрім того, в списку присутні шість претендентів з Південної Кореї: Hyundai Elantra, Hyundai i10, Hyundai i20, Genesis G80, KIA K5, KIA Sonet та KIA Sorento.

Японія представлена ​​моделями Honda Jazz, Honda-e, Mazda MX-30, Nissan X-Trail, Toyota Highlander, Toyota Sienna, Toyota Venza і Toyota Yaris. Від США виступить лише один автомобіль – кросовер Ford Kuga.

В експертне журі увійде 90 автомобільних журналістів з 29 країн. Переможців оголосять 31 березня 2021 року в рамках відкриття Нью-Йоркського міжнародного автосалону.

Переможцем останнього конкурсу "Всесвітній автомобіль року" став великий кросовер KIA Telluride.

Повʼязані теми:

Наступна публікація