Гонщик показав, чим закінчується відволікання водія на телефон

Гонщик показав, чим закінчується відволікання водія на телефон

Фото: Скріншот з відео "Сніданок з 1+1"

Переписка у телефоні збільшує ризик ДТП у 20 разів.

Під час поїздки телефоном користуються 88 % водіїв. При цьому, коли керманич відвертається від дороги хоча б на дві секунди імовірність аварії зростає у 20 разів.

Про це повідомляють американські автоексперти.

"Сніданок з 1+1" вирішив провести експеримент із професійним гонщиком Павлом Черепіним, щоб перевірити, чи дійсно, відволікаючись на телефон, водій може потрапити у аварію.

Телефон за кермом: ралійний гонщик перевірив, як їздити з ґаджетом в руках

Телефон за кермом: ралійний гонщик перевірив, як їздити з ґаджетом в руках

Так, у рамках дослідження Павло проїхав на полігоні перше коло без телефону, а друге – постійно відповідаючи на запитання у повідомленнях. Як результат, перше коло гонщик подолав за 20 секунд, а наступне за 32. При цьому на заїзді із мобільним він зачепив одне колесо-перешкоду, що в реальності могло б бути стовпом, чи навіть людиною, дитиною на переході.

Цей експеримент продемонстрував наскільки людина, навіть професійний гонщик, починає відволікатись, коли твоя увага прикована до екрана телефона.

Раніше згадувалось, що експерти пропонують пішоходам здавати екзамени на знання ПДР. Так, кількість аварій на дорогах можна скоротити, якщо пішоходи навчаться дотримуватись правил.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація