Tesla у трійці. З’явився рейтинг електромобілів, які обирають українці

Tesla у трійці. З’явився рейтинг електромобілів, які обирають українці

Фото: Reuters

Все більше українців купують електрокари.

За перше півріччя 2018-го українці придбали 1915 електромобілів, що у 1,5 рази більше відносно минулорічних показників цього ж періоду. При цьому, 85 % із зареєстрованих – це бувші у використанні машини. Загалом же продажі на авторинку України падають.

Найпопулярнішим серед громадян України залишився електромобіль Nissan Leaf, повідомляє "Укравтопром". Його за січень-червень продано 1282 одиниці.

Друге місце, із відставанням у десять раз, посідає електрокар BMW i3. Первинну реєстрацію пройшло 129 автомобілів.

Третє місце посідає ще дорожчий Tesla Model S, який змогли собі дозволити 95 українців.

Інші дві автівки, які увійшли до п’ятірки, належать концерну Daimler AG: Mercedes-Benz B Electric Drive із показником у 57 продаж та Smart Fortwo – 50 реалізованих електрокарів.

Також до топ-10 первинного ринку електрокарів за підсумками першого півріччя 2018 року увійшли наступні моделі: Tesla Model X – 46 одиниць, KIA Soul EV – 37 одиниць, Toyota RAV-4 EV – 33 одиниць, Volkswagen е-Golf – 31 одиниць, Fiat 500е та Hyundai Ioniq з однаковим результатом – 26 авто кожного бренду.

Крім цього в Україні визначили лідерів авторинку у першому півріччі 2018 року. Загалом найбільш успішним брендом стала Toyota, а самим продаваним автомобілем виявився Renault Duster.

Повʼязані теми:

Наступна публікація