Tesla вкладе 4 млрд євро у завод у Німеччині

Tesla вкладе 4 млрд євро у завод у Німеччині

Фото: Associated Press

Новий завод американської марки біля Берліна повинен випускати 150 тисяч електрокарів на рік.

Компанія Tesla планує вкласти до 4 млрд євро у завод Gigafactory 4 біля Берліна.

Нове підприємство повинно виробляти 150 тисяч електрокарів, пише Tagesspiegel.

Видання повідомляє, що будівництво буде відбуватись у кілька етапів, і американська марка має намір вкладати гроші у новий завод поступово. Скільки каліфорнійці готові інвестувати спершу, поки що невідомо.

Тим не менш, повідомляється, що Tesla може розраховувати на фінансові субсидії від Євросоюзу у розмірі до 300 млн євро. Прем'єр-міністр Бранденбурга Дітмар Войдке також раніше натякав на те, що "ми працюємо в рамках закону про державну допомогу ЄС".

Як тільки виробництво на Gigafactory 4 буде запущено, то першою з конвеєра зійде Модель Y. Спочатку, за прогнозами уряду, підприємство забезпечить три тисячі робочих місць. Кількість співробітників у перспективі може зрости до 8-10 тисяч. Це ж стосується планів працевлаштування у проектний та інженерний центри.

Також відомо, що будівництво заводу Tesla має розпочатися біля міста Грюнхайде, яке оточене лісом. Як наслідок, американцям доведеться вирубати близько 70 га сосни. Компанія пообіцяла відновити утричі більшу площу.

Захисники навколишнього середовища вже висловили занепокоєння з приводу рідкісних видів тварин на ділянці. Деякі також дотримуються менш критичної думки, що область засаджена монокультурною сосною, а не здоровим лісом.

Нагадаємо, що глава Volkswagen відреагував на плани Tesla побудувати завод в Берліні. Він заявив, що американській компанії, ймовірно, буде краще у Німеччині, ніж у США.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація