Toyota розширить масове виробництво водневих двигунів

Toyota розширить масове виробництво водневих двигунів

Фото: autoblog.com

Японська компанія подвоює інвестиції у виробництво автомобілів на водневому паливі.

У Toyota планують активно розвивати водневий напрямок і вкладати кошти у виробництво недорогих легкових автомобілів, кросоверів і комерційної техніки з двигунами на альтернативному паливі. Впроваджуючи цю технологію в масове виробництво в компанії прагнуть досягти економії за рахунок обсягів продажів. Про це повідомляє Autoblog.com

У компанії відзначають, що збираються знизити вартість FCV, скоротивши кількість використовуваних в конструкції дорогих матеріалів, таких як платина, і зробити систему більш компактною і потужною. Це дозволить налагодити випуск авто на новому паливі поетапно, починаючи з 2025 року.

Більш того, виробникові доведеться попрацювати над продуктивністю тієї ж Toyota Mirai, яка повинна проїжджати на одному баку до 700-750 кілометрів, що на 200 км перевищує нинішні показники, а до 2025 року її пробіг повинен становити близько 1000 км.

Варто відзначити, що Toyota бачить у водневому паливі майбутнє і займається розробками в напрямку FCV з початку 1990-х років. Поки автомобілі на водневому паливі занадто дороги і компанії вдалося реалізувати з 2014 року тільки шість тисяч Toyota Mirai по 60 тисяч доларів за автомобіль.

Нагадаємо, що в Японії планують відмовлятися від ДВЗ до 2050 року і водневе паливо стане одним з аналогових видів палива нарівні з гібридними моторами і електричними.

Повʼязані теми:

Наступна публікація