Трамп вмовляє автовиробників заощадити на електромобілях

Трамп вмовляє автовиробників заощадити на електромобілях

Фото: Reuters

У Білому Домі не відмовляються від можливості перегляду стандартів викидів і відстрочки в обмеженнях.

Міністерство транспорту і навколишнього середовища США запропонувало перенести пороги обмеження споживання палива і рівня викидів до 2020 року на 2026 рік. І президент США Дональд Трамп всерйоз планує скасувати жорсткі стандарти, які були введені його попередником.

На думку уряду, цей крок дозволить збільшити до 2030 року споживання нафти в США приблизно на 500 тисяч барелів на день. У той же час автовиробникам не доведеться терміново інвестувати в розвиток електрифікації, і вони зможуть заощадити близько 320 мільярдів доларів.

Найбільшим гравцям ринку General Motors, Ford і Fiat Chrysler повідомили, що вони заощадять близько 60 мільярдів доларів на витратах. Крім того, буде скасовано і штрафні санкції за невідповідність стандартам, а це 3 млрд доларів.

За прийнятими Обамою стандартами, споживання палива легкими комерційними автомобілями і автомобілями має знизитися до 4,3 літрів на сто кілометрів до 2025 року. Порівняно з 2010 роком споживання скорочується наполовину.

Джеффрі А.Розен, колишній чиновник адміністрації Джорджа У. Буша, продемонстрував особливу старанність до скасування федерального правила, отримав підтримку з боку Хейді Кінга, заступника адміністратора Національної служби безпеки дорожнього руху Департаменту транспорту. Вони підтвердили аналіз, який показує що пропозиція Трампа врятує життя в автомобільних аваріях. Дослідження показали, що правила Обами призведуть до 12 000 жертв в дорожньо-транспортних пригодах.

Головним чином чиновники наполягають на тому, що більш економічні автомобілі зроблено з більш легких матеріалів і, отже, не взмозі надійно захищати пасажирів у разі аварії. Однак вчені і споживачі знають, що легкі матеріали, такі як алюміній, можуть бути такими ж міцними, як сталь. Крім того, установка подушок безпеки по всьому кузову в інтер'єрах автомобілів допомагає тримати пасажирів в безпеці навіть у найменш дорогих сучасних автомобілях.

Очікується, що ця пропозиція ще більше посилить напруженість між 17 штатами і Білим домом. Вони разом з Каліфорнією виступили за те, щоб зберегти жорсткі стандарти. У травні влада штатів через генерального прокурора Каліфорнії Ксавьє Беера подали позов проти уряду. Сам же прокурор сказав, що буде використовувати всі законні засоби для захисту встановлених стандартів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація