У BMW зробили гучну заяву на адресу Tesla щодо виробництва електрокарів

У BMW зробили гучну заяву на адресу Tesla щодо виробництва електрокарів

Фото: BMW Group

Конкуренція в цьому сегменті зростає кожного дня.

У компанії BMW висловилися на адресу Tesla стосовно виробництва електрокарів.

Так, за інформацією Bloomberg, генеральний директор BMW AG Олівер Ципс передрік швидке зниження темпів зростання акцій "дітища" Ілона Маска. За його словами, Tesla може втратити лідерство на ринку електрокарів, який незабаром наповнять "зелені" моделі інших виробників.

"Tesla буде нелегко підтримувати поточні темпи зростання, оскільки інша частина галузі впевнено рухається вперед", - зазначив Ципс.

Як відомо, минулого року Tesla реалізувала майже пів мільйона електрокарів - на 30 відсотків більше, ніж роком раніше. Це рекордний показник для американської компанії, яка вперше вийшла в плюс за підсумками року. Однак суперники вже на підході: розширювати свою присутність в сегменті електрокарів планують безліч великих марок, включаючи Volkswagen, General Motors, Ford, Mercedes-Benz і BMW.

Що стосується самої BMW, то до 2030 року баварська компанія збирається випустити дев'ять нових моделей із нульовим викидом. У найближчі роки до її "батарейної" лінійки приєднається кросовер на базі X1 - iX1, і нові електрокари i5 і i7, які стануть флагманами.

Прогноз очільника баварської марки збігся з одним з найбільш різких падінь акцій Tesla з моменту її включення в індекс S&P 500 у листопаді минулого року. У вівторок вартість цінних паперів американської компанії впала майже на 18 відсотків і на даний момент залишається на рівні 730 доларів за штуку.

Незважаючи на велику кількість конкурентів, Tesla все ж може виконати свій амбітний план по збільшенню обсягів продажів за рахунок експансії в Китай і виходу на новий великий ринок - індійський. Крім цього, боротися за ринок допоможе "народний" електрокар вартістю 25 тисяч доларів, який американська компанія обіцяє випустити протягом трьох років і продавати по всьому світу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація