У Дубаї представлять летючий мотоцикл-трансформер за $560 тисяч

У Дубаї представлять летючий мотоцикл-трансформер за $560 тисяч

Аеробайк трансформується з звичайної моделі у "квадрокоптер".

Французи з Lazareth створили прототип летючого мотоцикла Moto Volante і показали перші випробування на відео.

Ролик з'явився на YouTube-каналі Lazareth Auto-Moto.

Аеробайк був створений на базі чотириколісної культової моделі Lazareth LM-847, яка була обладнана 470-сильним двигуном Maserati. Мотоцикл став неймовірно відомим завдяки незвичайному дизайну.

У летючої моделі відмовилися від мотора, а чотири колеса змусили розвертатися у горизонтальну площину. Це реалізується завдяки гідравлічним приводам. Більш того, у диски вмонтовані реактивні турбіни JetCat, здатної розкрутити кожне колесо до 96 000 об/хв.

Завдяки таким доопрацюванням культовий мотоцикл, як трансформер, перетворюється у квадрокоптер.

У Lazareth розповідають, що чотириколісний байк прекрасно працює на звичайній дорозі, але для перетворення у летючу модель йому необхідна спеціальна площадка. Щоб мотоцикл полетів, достатньо всього хвилини очікування, поки турбіни розігріються. Варто зазначити, що на відео байк піднімається у повітря прикріплений до платформи тросами. Тому невідомо наскільки готова розробка для польотів.

Досі багато технічні подробиці Moto Volante залишаються загадкою. Так, судячи з зовнішності, на ньому, як і на Lazareth LM-847 повинен бути встановлений 470-сильний движок Maserati. Хоча відсутність ланцюгів, карданних валів і більш ніж скромна вага машини – всього 140 кг — говорять про те, що байк-трансформер, найімовірніше, все ж оснащений електродвигунами.

Офіційна презентація літаючого мотоцикла запланована на виставку інновацій Gitex у Дубаї, яка відбудеться восени 2019 року. За попередніми даними, вартість аеробайку складе близько $560 тисяч.

Нагадаємо, що перший серійний аеромобіль пустять у продажу за $599 тисяч. Всього випустять 90 летючих авто.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Презентації
Наступна публікація