У електрокар BMW i3 додадуть 50 км ходу

Електричний хетчбек отримає нову батарею на 120 А•ч.

Більш потужна і далекобійна версія компакта придбає нову батарею, розширить варіанти кольорів кузова і оббивки салону, отримає поліпшення мультимедії і бездротову зарядку для смартфона.

Як зазначає видання AutoCar, батарея на 120 А•год або 42 кВт/год дозволить збільшити запас ходу електрокара на 50 км до 310 км. Встановлювати її будуть і на звичайну версію BMW i3, і на спортивний BMW i3s.

Ніяких змін в конфігурації не передбачається, як і раніше батарея розташується під підлогою і має вісім модулів, у свою чергу, кожен містить по 12 літієвих осередків.

Баварський автовиробник завжди враховує різницю у показниках різних систем NEDC, і більш складного циклу WLTP, а також видає і свої показники. По цим трьом методикам простий BMW i3 відтепер може пройти 359 км, 285-310 км (залежить від комплектації і шин) і 260 км відповідно. Більш потужний побратим BMW i3s має показники трохи гірші, і вони становлять 330-345 км, 270-285 км і 260 км.

Цікаво, що версія BMW i3 з батареєю в 33 кВт/год за NEDC дозволяла проїхати 290-300 км, а спочатку показники електрокара з батареєю в 22 кВт/годину становили 190 км.

Крім запасу ходу, новий BMW i3 отримає додаткові кольори кузова, оббивки в салоні і спортпакет, який буде відрізнятися чорними глянсовими розширювачами колісних арок і іншими чорними акцентами, спортивною підвіскою з посиленими пружинами, амортизатори і стабілізатори. У тому числі занижений на 10 мм кліренс і 20-дюймові колісні диски Jet Black або Bicolor.

В якості додаткової опції виробник запропонує матричні світлодіодні фари з чотирма сегментами, які дозволять працювати адаптивного освітлення та регулювати пучки світла при увімкнені дальнього освітлення.

Нагадаємо, що німецький виробник показав новий технологічний концепт iNEXT. Він відображає концепцію, якої планують дотримуватися німецький виробник в найближчі роки. Варто очікувати, що наступні 25 електрокарів, які компанія обіцяє показати до 2025 року, отримають риси нинішнього електричного кросовера.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація