У Nissan розповіли, як Leaf буде набивати кишені власників грошима

У Nissan розповіли, як Leaf буде набивати кишені власників грошима

Фото: Associated Press

Все більше електрокарів будуть отримувати функцію реверсної зарядки.

Компанія Nissan буде тестувати в Австралії електричні Leaf з реверсною зарядкою: авто може віддавати енергію.

Про це повідомляє TheDriven з посиланням на слова представників Nissan Australia.

За даними видання, в компанії позиціонують електрокари, як "величезні перевізні акумулятори". У Nissan вважають, що функція реверсної зарядки дуже корисна, бо дозволяє заряджати будинки на колесах, інші електрокари і так далі.

Більш того, японська компанія переконує, що реверсна зарядка дозволить заробляти власникам електрокарів: вони зможуть продавати енергію просто зі своїх авто.

Такий підхід – це ще один спосіб отримувати пасивний дохід від машин. Перший був запропонований Ілоном Маском, стосується безпілотників і полягає у тому, щоб здавати електрокари в оренду, як "роботаксі".

У Nissan впевнені, що найменше, що може дати реверсна зарядка, це суттєва економія на електриці у будинку. Вони пропонують заряджати авто вночі (в непікові годинник використання електрики), а вдень, коли електрика у багатьох країнах дорожче, пускати струм на будинок від Leaf.

Поки що в Австралії заплановані тести технології. Вона вже повністю робоча і використовується в Японії. Випробування більше необхідні для того, щоб в Австралії узгодити використання таких батарей з законами у країні.

Раніше в Nissan заявили, що батареї Leaf здатні прослужити 22 роки. У компанії мають намір повторно використовувати старі акумулятори.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація