У Росії серйозно обвалився ринок преміальних авто 2019 року

У Росії серйозно обвалився ринок преміальних авто 2019 року

Фото: Associated Press

Головним покупцем машин класу люкс залишається Москва.

У першому кварталі 2019 року у Росії на 18,7% обвалився ринок нових люксових автомобілів, порівняно з минулорічними показниками.

Всього було продано 269 машин преміального класу, повідомляє "АвтоСтат".

Експерти повідомляють, що спад продажів спостерігається вже третій місяць поспіль. У лютому і травні він склав 20%.

Лідером продажів стали автомобілі Mercedes-Maybach S-Class, які відхопили 46% авторинку РФ у першому кварталі. Їх було продано 124 одиниці.

На другій сходинці з результатом 59 автомобілів, розташувалася марка Bentley, а на третій – Maserati – 29 штук. З мінімальним відривом від неї четверту позицію займає Lamborghini – 28 одиниць. Також було куплено 24 нових автомобіля Rolls-Royce, три – Ferrari і два – Aston Martin.

Понад половини нових люксових машин придбали жителі Москви (56,5%), що еквівалентно 152 одиниць. Майже кожен десятий такий автомобіль отримав прописку в Підмосков'ї – 26 штук. У Санкт-Петербурзі цей показник склав 21 екземпляр.

Раніше згадувалося, що фото російського лімузина Aurus, який зламався, потрапило до Мережі. Автомобіль був припаркований на одному з шосе Росії на узбіччі, у нього піднята кришка капота, а поблизу стоять двоє чоловіків. Один з них схилився над мотором.

Повʼязані теми:

Наступна публікація