У США зняли Toyota Prius на сонячних батареях

У гібрида була перероблена корму.

На автомагістралі США зняли гібрид Toyota Prius з приробленою сонячною батареєю і накладками для поліпшення аеродинаміки.

Знімки були зроблені на шосе Interstate 95 у Массачусетсі, пише "Мотор".

В автомобілі помітно ковпаки, що зменшують опір повітря, глухі накладки на задні бічні вікна, "спідниці" з м'якого матеріалу, а також крихітні дзеркала заднього виду.

Задню частину кузова гібрида подовжили, надавши автомобілю більш обтічну форму. Під прозорим кожухом помітна сонячна панель.

Разом з тим Prius, ймовірно, не зазнав змін під капотом. В автомобілі з приробленого "хвоста" стирчить шматок трубки, який швидше за все служить продовженням вихлопної труби.

Більшість змін Toyota Prius покликані зменшити коефіцієнт лобового опору, який для звичайної машини становить 0,25, а ще - знизити витрату палива. Імовірно, власник машини намагається встановити новий рекорд тривалості поїздки на одному баку палива.

Раніше згадувалося, що в Австралії студенти створили електрокар на сонячних батареях Violet, який встановив новий світовий рекорд по енергоефективності. Він проїхав 4100 кілометрів від Перта до Сіднея усього за шість днів, а на його обслуговування витратили всього $50.

Повʼязані теми:

Наступна публікація