У страхових компаніях розглядають ймовірність подорожчання полісів

У страхових компаніях розглядають ймовірність подорожчання полісів

В МТСБУ дійшли висновку, що збільшення кількості страхових випадків і виплат по них вимагає подорожчання ОСЦПВ.

У президії Моторно-транспортного страхового бюро України обговорюють можливість підвищення тарифів на поліси цивільної відповідальності. Про це повідомляє FinClub, посилаючись на свої джерела в бюро.

На підвищення вартості їх наштовхнули результати дослідження у сегменті ОСЦПВ за 2015-2017 роки. Статистика показала, що збільшена кількість страхових випадків та збитковість такого страхування зростає і до 2019 року страховики можуть досягти максимальної страхової премії, яка дозволена законом, але це не допоможе їм компенсувати збитковість. Зростання виплат за ці роки становить 35-40% від всіх договорів.

Кількість автомобілів на дорогах, що зростає, включаючи євробляхи, підвищує вірогідність аварійних випадків, а значить і кількість виплат. В кінці 2017 року більшість страховиків збільшили розмір франшизи по ОСАГО, оскільки третина всіх заявлених відшкодувань припадає на виплати до 5 тис. грн. А франшиза в розмірі 2-3 тис. грн зупиняє власників від звернення в страхову.

Як зазначає видання, рівень збитків у топ-20 автостраховиків в 2017 році склав 67,8%, у той час як в інших страхових компаній – 48,7%.

Нагадаємо, що нещодавно в МТСБУ оголосили про зниження вартості "зеленої карти" для виїзду за кордон на автомобілі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація