У світі виробництво авто скоротиться мінімум на 7 млн одиниць: причина

У світі виробництво авто скоротиться мінімум на 7 млн одиниць: причина

Фото: Unsplash

Нестача чипів значно вплине на індустрію.

У світі у 2021 році виробництво автомобілів скоротиться на 7-9 мільйонів одиниць через дефіцит мікрочипів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дослідження Boston Consulting Group.

У першому кварталі компанії випустили на 1,4 млн машин менше, ніж планувалося. У другому втрати склали 2,6 млн одиниць. У третьому та четвертому кварталах падіння може скласти від 3 до 5 млн авто в залежності від розвитку ринку.

Найбільше від дефіциту чипів постраждали Ford, в яких за перші пів року виробництво впало на 700 тисяч одиниць, Stellantis (падіння майже на 600 тис.) і альянс Renault-Nissan-Mitsubishi (падіння на понад 415 тис.).

За словами авторів дослідження, проблема з мікрочипами виникла раніше пандемії коронавірусу, але ускладнилася через зростання попиту виробників іншої техніки, вплив погодних умов на поставки та інші форс-мажорні ситуації.

У BCG вважають, що випуск автомобілів налагодиться не раніше 2022 року. У світі поступово нарощують бронювання потужностей з виробництва мікросхем, хоча у четвертому кварталі очікується високий попит на чипи для виробників електроніки через початок навчального року та новорічні свята.

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії встановлено антирекорд із продажу автомобілів. Однією з причин цього називають нестачу мікрочипів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація