Uber заманює таксистів в Африці безкоштовними авто

Сервіс спільно з Suzuki пропонує взаємовигідні угоди водіям.

У столиці Кенії Найробі компанія Uber пропонує безкоштовні автомобілі, вартість яких таксисти будуть повертати, уже працюючи. Сотні автомобілів Suzuki Alto були виставлені у салоні автовиробника з емблемою Uber.

Така пропозиція вигідна всім: і сервісу, і виробнику, і самим жителям Кенії, пише Reuters.

Загалом Африку розглядають, як величезний ринок розвитку для автокомпаній. Справа у тому, що громадського транспорту тут критично мало, а особисті автомобілі є в одиниць. Так, за даними Світового банку на тисячу кенійців доводиться всього 25 машин. Для порівняння, у США на таку ж кількість людей припадає майже 800 авто.

Тому жителі Кенії охоче беруть участь у подібних проектах. Директор місцевої філії Suzuki Motor Corp сказав, що операція допомогла реалізувати більше автомобілів моделі Alto, ніж продано за весь минулий рік.

За умовами Uber найпопулярніші таксисти отримують автомобілі повністю безкоштовно. Також є угоди для не дуже популярних працівників, які отримають кредит у розмірі орієнтовно 8-9 тисяч доларів. Всі гроші таксисти будуть повертати з відсотка, який їм платять пасажири.

У перспективі таку ж акцію Uber планує провести в Уганді й Танзанії.

Нагадаємо, що у Китаї запустили перші таксі на безпілотних електрокарах. Таксі буде обслуговувати один район китайського мегаполісу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація