Uber змінює правила для водіїв та пасажирів: що відомо

Uber змінює правила для водіїв та пасажирів: що відомо

Фото: Associated Press

Вони почнуть діяти від 18-го травня.

Компанія Uber запускає нові правила для водіїв та пасажирів у зв'язку з пом'якшенням карантинних заходів.

Відтепер у всіх користувачів, водіїв і кур'єрів вимагатимуть підтвердження, що вони в масці, перед тим як здійснити поїздку або зробити доставку в Україну. Носіння маски водіями і кур'єрами буде перевірятися автоматично, кожного разу при виході на лінію.

В Україні водіїв проситимуть зробити селфі, щоб переконатися, що вони носять маску або інший засіб захисту, за допомогою технології перевірки, вбудованої в застосунок. Водій, на якому немає маски або іншого засобу захисту, не зможе вийти на лінію. Від водіїв також буде вимагатися підтвердження того, що вони вживають додаткових заходів безпеки, такі як регулярна дезінфекція свого автомобіля і надання дезінфікувального засобу для рук своїм пасажирам.

Щодо пасажирів, то їх попросять носити маски, обробляти руки перед початком поїздки дезінфектором, сидіти на задніх сидіннях автомобіля і тримати вікна відкритими для провітрювання. Окрім того, кількість пасажирів в одному авто не повинна перевищувати три особи (було чотири, прим.).

Зазначається також й те, що користувачі або водії можуть скасувати поїздку без штрафу, якщо інша сторона не носить маску або інший захисний засіб. Такі скасування повинні бути пов'язані винятково з питаннями безпеки.

Ці нові заходи безпеки стануть доступними в понеділок, 18 травня, і будуть діяти до кінця червня, коли вони будуть переглянуті на основі актуальних рекомендацій від місцевих органів охорони здоров'я.

Повʼязані теми:

Наступна публікація