Біля Києва побудують п'ять транспортних розв'язок за гроші ЄС

Біля Києва побудують п'ять транспортних розв'язок за гроші ЄС

Фото: pixabay.com/Schwoaze

Будівництво обіцяють розпочати в 2019 році.

У передмісті Києва планують побудувати п'ять дворівневих транспортних розв'язок. Три повинно з'явитися на трасі Київ-Чоп і ще дві на трасі Київ-Одеса.

Гроші на це виділить Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк, повідомляється на сайті "Укравтодору".

На шосе М-06 Київ-Чоп розв'язки планують побудувати на повороті до масиву Чайка, біля села Білогородка та у селі Стоянка.

На дорозі М-05 Київ-Одеса – на повороті на Чабани та Боярку. Тут передбачено будівництво естакад під лівоповоротні з'їзди транспортної розв'язки. Естакади для розвороту автомобілів в сторону Києва спроектовані у тілі насипу з облаштуванням шляхопроводів по основному проїзду дороги Київ – Одеса.

Проектно-кошторисна документація вже пройшла комплексну державну експертизу. Реалізація проекту може початися вже 2019 року, після завершення тендерів.

Нагадаємо, що ЄС виділить величезні суми, щоб знизити смертність на дорогах України. У ряді областей почнуть розвивати дорожню інфраструктуру для підвищення безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація