Для водіїв запустили нову функцію контролю за штрафами ПДР

Для водіїв запустили нову функцію контролю за штрафами ПДР

Фото: Pexels

Тепер можна стежити за іншими колегами на дорозі.

Для автомобілістів запустили нову функцію контролю за штрафами ПДР.

Зазначимо, що йдеться про сервіс "Штрафи UA", в якому вoдії мoжуть не тільки сплaтити штpaф, a й пеpевіpити стaтус тa істopію сплaт. Перевірити наявність штрафів у додатку мoжнa зa нoмеpoм вoдійськoгo пoсвідчення, ІПН, aбo зa сеpією тa нoмеpoм штpaфу.

Відтепер контролювати оплату штрафів за порушення ПДР можуть підприємці. Ця функція допомагає контролювати оплату всіх штрафів за порушення ПДР за всіма транспортними засобам, які вони використовують для ведення бізнесу.

Так, нова можливість сервісу дозволяє контролювати до 10 машин і отримувати повідомлення не тільки за штрафами ПДР, які оформлені на автомобілі, але і за штрафам, які були виписані на водіїв. Таким чином, підприємець може контролювати оплату штрафів не тільки за своїми авто, а й за тими, які перебувають у використанні інших водіїв. Це дає змогу керівнику підприємства отримувати повідомлення про нові штрафи в момент фіксації порушень, накладати платежі на винних і перевіряти статуси їхнього погашення.

Водночас нова функція допомагає формувати культуру відповідального водіння серед співробітників підприємства. Для цього необхідно встановити сервіс на смартфонах водіїв, що дозволить отримувати аналітику про стиль водіння кожного найманого працівника і використовувати її для формування системи мотивації.

У разі порушення правил дорожнього руху штраф може бути виписаний як на машину, так і на водія.

  • Якщо порушення виявила система автоматичної фіксації, постанова буде оформлена на власника машини, а не на водія, який був в цей момент за кермом. Тоді власник авто отримає повідомлення і буде змушений розбиратися з усіма проблемами самостійно. А працівники можуть змінювати один одного, так ніколи і не отримавши стягнення;
  • Якщо порушення зафіксував інспектор патрульної поліції, постанова оформляється на водія. Але тоді неоплачений співробітником штраф може "зависнути" на автомобілі з усіма випливаючими наслідками, аж до арешту транспортного засобу.

Наразі функція контролю штрафів ПДР для підприємців вже доступна в сервісі Штрафи UA, який працює на операційній системі iOS. Найближчим часом вона з'явиться в застосунку на Android.

Наразі штрафи в Україні за перевищення швидкості такі:

  • перевищення ліміту більше, ніж на 20 км/год - 255 гривень;
  • перевищення на 50 км/год і більше - 510 гривень;
  • перевищення швидкості, що призвело до створення аварійної ситуації - 680 гривень (з можливістю позбавлення прав).

Якщо ви згодні з порушенням, то ліпше заплатити оперативно — у разі плати в десятиденний термін від дати виписаної постанови передбачена знижка 50%.

Встановлений термін оплати штрафу — 30 днів від набуття чинності рішення стане остаточним. Скаргу на постанову можна подати протягом 10 днів до вищого органу або суду.

Раніше розповідалося, як перевірити та сплатити нові штрафи за порушення ПДР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація