До України можуть ринути бюджетні автомобілі з Європи: названа причина

До України можуть ринути бюджетні автомобілі з Європи: названа причина

Фото: Associated Press

Усе через посилення з боку Євросоюзу.

До України найближчим часом можуть заїхати дешеві автомобілі з Європи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Єврокомісію.

Подібна причина пов'язана з тим, що від 1-го вересня в Євросоюзі набрало чинності нове законодавство щодо контролю безпеки та екологічності нових автомобілів, ухвалене в травні 2018 року.

Зокрема, Європейська комісія отримала право відкликати сертифікати відповідності у автомобілів, які порушують екологічні норми. Крім того, в цьому випадку кожна машина буде оштрафована на 30 тисяч євро. Але і це ще не все нові повноваження Європейської комісії.

Вона тепер має право самостійно оголосити сервісну кампанію для автомобілів з надмірним викидом шкідливих речовин. І автовиробники будуть зобов'язані підкоритися, якщо не захочуть отримати додаткові штрафи. Якщо до цих пір в Євросоюзі тестування викидів автомобілями СО2 входило в компетенцію кожної окремої країни, то тепер це буде робитися централізовано в двох лабораторіях під егідою Європейської комісії.

Нові правила Єврокомісія запропонувала ще у 2016 року, коли розгорівся скандал з "дизельгейтом". Йдеться про встановлення на автомобілях Volkswagen з дизельними двигунами програмного забезпечення, що спотворювало реальні показники вихлопів.

Таким чином, нові автомобілі з високим рівнем викидів СО2 можуть з Євросоюзу відправляти в країни Східної Європи, зокрема до України. Зазначимо, що українським нормам ці автомобілі відповідали цілком, і їх без проблем раніше офіційно імпортували до нас, де з задоволенням купували. Вся річ у тому, що ціни були мінімум на третину нижче ринкових.

Повʼязані теми:

Наступна публікація