ДТП на літній гумі. Експерт озвучив, чого чекати від страхових компаній

ДТП на літній гумі. Експерт озвучив, чого чекати від страхових компаній

Фото: УНІАН

Страховики можуть відмовити у компенсації.

Станом на 14 листопада багато водіїв не встигли змінити літню гуму і потрапили у ДТП через раптовий снігопад. Зазвичай такий випадок все ж є страховим та дозволяє отримати компенсацію.

При цьому деякі страхові компанії можуть намагатися уникнути виплат за пошкодження, отримані за подібних обставинах, пише "Сегодня" з посиланням на слова автоекспертів.

Для власників машин з літньою гумою після ДТП є реальні юридичні перспективи у суді оскаржити небажання страховиків покрити ремонт.

Справа у тому, що у законодавстві не прописані обов'язкові дати зміни гуми на автівці.

"Думаю, що страхові компанії під будь-яким приводом, звичайно ж, будуть ухилятись від виплат, але офіційно ви навряд чи отримаєте чіткий коментар від страховиків, що вони ухиляються від страхових компенсацій з такої-то причини", - заявив один з експертів.

При цьому поки немає чітких дат, будь-яка сторона може корелювати умови договору про страхування у той чи інший бік.

"Умовно кажучи, можна дочекатися випадання снігу у кінці вересня і потрапити в ДТП на "літній" гумі, і СК може відмовити у виплаті, тому що гума була "літньою". Наприклад, є таке формулювання – "невідповідність дорожній ситуації". А можна у кінці листопада за температури +10 градусів потрапити у ДТП, і страхова компанія так само може на цій підставі не виплатити", - додав експерт.

Тобто, по-перше, потрібно уважно читати страховий договір і уточнювати, чи є там вказівки щодо своєчасної зміни гуми. По-друге, якщо таких поправок немає, а компанія у виплатах відмовляє, то звертатися до суду.

Раніше повідомлялося, що експерт дав важливі поради, як підготувати авто до зими. Водіям не варто обмежуватися заміною літньої гуми.

Із початком снігопаду на шиномонтажах утворився аншлаг

Із початком снігопаду на шиномонтажах утворився аншлаг

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація