Фестиваль ретромашин у Києві зібрав рекордну кількість старовинних авто

На виставці представлено близько 250 автівок.

9 травня у Києві на масштабному автофестивалі встановили рекорд України у номінації "Найбільша кількість раритетних автомобілів на одній локації".

Про це йдеться у сюжеті програми ТСН.

Загалом на фестивалі Old Car Land зібралось близько 250 старовинних автівок. Тут представлені раритетні автомобілі з історією, а ще мотоцикли, моторолери, мотоколяски і навіть справжній танк часів другої світової. Є й ексклюзивні моделі, які існують у єдиному екземплярі.

Так, на фестивалі представлений унікальне Bentley 1959 року випуску, яке належало соратнику американського президента Джона Кеннеді. Незважаючи на вік, авто уже було обладнане автоматичною коробкою передач і електричними склопідйомниками.

Крім того, до ювілейного десятого Old Car Land тут створили спеціальну виставку із дев’яти машин, які отримали Гран-прі в попередні роки. Серед них: перша масова модель в світі Ford T 1909 року, Buick Town Car 1924 року, "ЗІС-110", який створили на базі Packard 180, Mercedes-Benz 190 SL +1958, лімузин "ЗіЛ-114н", ГАЗ-М21Г "Волга" та інші.

Також на фестивалі покажуть чимало моделей 60-80-х років виробництва, які раніше не були на подібних заходах. Це - Opel, Alfa Romeo, Ford та інші.

Варто зазначити, що це ще не кінець – організатори переконують, що до Києва власники везуть чимало цікавих авто. Річ у тім, що усі вони дуже дорогі і транспортують їх дуже обережно, тому й затримка. Загалом же свято триватиме ще три дні – до 12 травня.

Подробиці про фестиваль дивіться у сюжеті ТСН.

У Києві стартував фестиваль раритетних автівок

У Києві стартував фестиваль раритетних автівок

Нагадаємо, що колекційний Mercedes-Benz 1938 року засвітився у Хмельницькому. У світі всього 770 таких авто.

Повʼязані теми:

Наступна публікація