Groupe Renault починає виробництво автомобілів на ЗАЗі

Groupe Renault починає виробництво автомобілів на ЗАЗі

У 2020 році за участю Groupe Renault на ЗАЗі була проведена масштабна реконструкція.

З'явилася надія, що український автопром може вийти з глибокої кризи. Groupe Renault оголосила про початок співпраці із Запорізьким автомобільним заводом.

Groupe Renault один з найбільших виробників автомобілів у світі — в 2019 році група реалізувала 3,8 млн автомобілів Renault, Dacia, Samsung Motors, Alpine і LADA (від 2017 року Renault Groupe Renault є мажоритарним акціонером "АВТОВАЗ"). Автомобілі Groupe Renault продаються на ринках 134 країн.

У 2019 лінії Запорізького автозаводу були законсервовані. Це було викликано безконтрольним ввезенням "євроблях" і глибокою економічною кризою в країні. Однак, в 2020 році за участю Groupe Renault на ЗАЗі була проведена масштабна реконструкція. Тепер на заводі впроваджена фірмова система якості "Alliance Production Way". Виробничі потужності в Запоріжжі відповідають міжнародним стандартам Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

Для українського водія це означає, що вироблений в Україні автомобіль буде так само якісним, як автомобіль вироблений у Франції. Передбачається, що ціна українських "французів" буде доступнішою за європейські аналоги. У пресслужбі ЗАЗ поки не розкривають подробиці співпраці — інформацію про модельний ряд, обсяги виробництва та ринки збуту буде надано найближчим часом.

Ми пишаємося тим, що реалізуємо цей проект, який створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому. Локалізована збірка дозволяє нам залишатися в безпосередній близькості від наших клієнтів і адаптувати пропозицію і сервіс до потреб ринку, — коментує подію голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко.

Макс Місалу, керуючий директор Groupe Renault Export Регіон Євразія:

Український ринок має для нас високий потенціал, завдяки своєму місцю розташування і зростаючому інтересу до нових автомобілів. Група Renault має сильні позиції в Україні і зберігає своє лідерство на ринку. Цей проект означає, що ми і наші партнери впевнені в тому, що бренди "Зроблено в Україні" будуть на тому ж рівні якості, що і продукція інших заводів Групи Renault

ПАТ "ЗАЗ" — єдине в Україні підприємство, що має повний цикл виробництва легкових автомобілів, включаючи штампування, зварювання, фарбування, обладнання кузова і складання автомобіля. Завод здатний виробляти легкові автомобілі, легку комерційну техніку, вантажні автомобілі і автобуси. Виробництво декількох моделей автобусів, які користуються попитом у країнах ЄС, було запущено на ЗАЗі в цьому році. Нагадаємо, що в різні роки "ЗАЗ" співпрацював з Daimler AG, Opel, GM, KIA, Chery. За останні два десятиліття з конвеєра підприємства зійшов понад 1 млн одиниць автомобільної техніки.

Безумовно, партнерство з Groupe Renault перемога не тільки для ЗАЗ, але і для всього українського автомобілебудування. За французами можуть підтягнутися і інші виробники. Близькість до Європи, наявність морських портів, недорога робоча сила — вселяють надії на прекрасне автомобільне майбутнє України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація