Крадіжка авто в Україні: де це стається найчастіше та які марки користуються особливою популярністю

Крадіжка авто в Україні: де це стається найчастіше та які марки користуються особливою популярністю

Йдеться про статистику за другий квартал 2020 року.

Компанія Benish GPS оприлюднила інформацію щодо крадіжок автомобілів в Україні.

Зазначимо, що до уваги брався другий квартал (квітень, травень, червень) 2020 року. Тут були названі міста, в яких найчастіше викрадають транспортні засоби та які саме марки користуються серед викрадачів особливою популярністю.

Звичайно, така статистика не претендує на істину, адже йдеться лише про клієнтів однієї компанії. Кількість автомобілів, які вона бере на охорону, так само як і географія охоплення автовласників, не відповідає розподілу автомобілів по всій Україні. Однак навіть досвід однієї компанії вартий уваги.

Згідно з цими даними, найчастіше спроби викрадень фіксувались у Харкові (понад 50% тривог надійшло саме з цього міста).

Друге місце у цьому антирейтингу розділили Черкаси та Умань з різницею всього 0,1%. Справді, сповіщення про спроби викрадення авто в цих містах надходили значно частіше, навіть порівнюючи з Києвом. У столиці показник склав 9,8% від загальної кількості тривог. При цьому на інші міста України припадає лише 8,3%.

Згідно з інформацєю компанії, найпопулярніші авто серед крадіїв незмінні – Toyota, Land Rover, Lexus. Трохи менший попит залишається на Audi та BMW.

За статистикою останніх років, пік викрадень автомобілів в Україні припадає у період від травня до серпня. Будь-який автомобіль, який не має додаткового захисту, може стати ласою здобиччю зловмисників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація