На Чернігівщині встановили "безпечний" відбійник з амортизаторами

Металева опора покликана пом'якшити зіткнення у разі аварії.

В Україні на трасі Київ-Чернігів встановили і протестували відбійник нового типу. Його конструкція може врятувати життя водієві та пасажирам автівки під час зіткнення.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернігівській області у Facebook.

Розмежовувач відрізняється від звичайного тим, що на місці його закінчення встановлено демпферну систему з амортизаторами. Так, коли автівка врізається у край відбійника, то він деформується та не розриває кузов транспорту.

Якщо авто вріжеться у бік металевої опори, то вона не деформується, як і звичайна.

Дорожники впевнені, що така система допоможе врятувати безліч життів автомобілістів. Як приклад, у відомстві нагадують про трагічну ДТП, що сталася на Вінниччині. Водій автівки не впорався з керуванням та зіткнувся з бар’єром, у результаті чого автомобіль розірвало навпіл. Кермувальник та пасажири загинули. Якби відбійник замортизувава, зазначають у відомстві, то шанси вижити збільшилися у рази.

Нова система відповідає не лише українським стандартам, а й європейським. Крім Чернігівщини такі ж відбійники встановлено на Вінниччині та Одещині.

ℹ️ЯК ПРАЦЮЄ ДЕМПФЕРНА СИСТЕМА НА М-01? Демпферна система, встановлена на автомобільній дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові...

Опубликовано Служба автомобільних доріг у Чернігівській області Четверг, 28 марта 2019 г.

Нагадаємо, що на Полтавщині бізнесмен зняв 18 метрів нового відбійника. Підприємця навіть зняли на відео під час самовільного демонтажу.

На Вінниччині від удару у відбійник легковик практично розірвало навпіл

На Вінниччині від удару у відбійник легковик практично розірвало навпіл

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація